Kančí ragú na houbách

Kančí ragú na houbách

Selátko a voňavé podzimní houby. Není nic snazšího, než vše spojit do rychlého a výtečného ragú. Třetí epizoda seriálu Zvěřiny se nebojíme. Účinkují šéfkuchaři Jaroslav Sapík (restaurace U Sapíků Klokočná) a Pavel Sapík (restaurace Terasa U Zlaté studně Praha).

Kančí ragú na houbách

Kančí ragú na houbách

Jednoduché ragú z divočáka a hřibů podle Jaroslava a Pavla Sapíkových
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Kančí
Porcí 4

Suroviny
  

  • 800 g kančího masa
  • 200 g špeku
  • 2 ks cibule
  • 100 g sušených hub
  • 100 g čerstvých hub
  • 1 dl bílého vína dobré kvality
  • 1 dl smetany ke šlehání (alespoň 31%)
  • 2 lžíce sádla
  • 6 kuliček jalovce
  • zvěřinový vývar
  • divoké koření bobkový list, celý pepř, nové koření
  • pepř
  • sůl

Postup

  • Na sádlo dáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu a s přidaným jalovcem a bobkovým listem orestujeme do zlatova.
  • Maso nakrájíme na menší kousky, posolíme, opepříme, vložíme do cibulovo-slaninového základu a orestujeme.
  • Přilijeme víno a necháme vyrestovat.
  • Podlijeme zvěřinovým vývarem, vložíme sušené houby a přidáme divoké koření v látkovém sáčku.
  • Dusíme, až je maso měkké.
  • Čerstvé houby nakrájíme na kousky a na sádle orestujeme tak, aby byly pevné na skus. Takto upravené houby posypeme na kančí ragú.
  • Sáček s kořením vyndáme a zjemníme ragú smetanou.

Video

Poznámky

Podáváme s karlovarským knedlíkem.
Recept připravili Jaroslav a Pavel Sapíkovi.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top