Daňčí svíčková s kaštanovým pyré a sosem Grand Veneur

Daňčí svíčková s kaštanovým pyré a sosem Grand Veneur

Máte rádi houby a zvěřinu? Tak to je tento recept přímo pro Vás. Připravte si polévku v čerstvých hub s bažantími knedlíčky.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Daňčí
Porcí 4
Kalorie 2925 kcal

Suroviny
  

Daňčí svíčková

  • 600 g daňčí svíčkové
  • 250 g kaštanového pyré
  • 100 g pařených kaštanů
  • 4 ks baby řepy
  • 100 g másla
  • 100 g smetany
  • bílé víno
  • houby
  • mrkev
  • cukrové lusky
  • divoké koření
  • sůl, pepř

Sos Grand Veneur

  • 50 g cibule
  • 50 g mrkve
  • 1 dl octa z bílého vína
  • 1 dl bílého vína
  • 1 l silného zvěřinového vývaru
  • 1 lžíce rybízové marmelády
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • hořčice
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • tymián

Postup

  • Daňka okořeníme a na přepuštěném másle opečeme.
  • Necháme 15 minut odpočinout na teple, než budeme krájet, aby z masa nevytekla šťáva.
  • Kaštanové pyré smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.
  • Pařené kaštany naložíme do karamelu z cukru a bílého vína.
  • Houby a zeleninu orestujeme na másle a servírujeme.

Sos Grand Veneur

  • Cibuli, mrkev a koření orestujeme na barvu.
  • Přidáme ocet a víno, necháme zredukovat a zalijeme vývarem.
  • Potom přidáme marmeládu, kapku citronové šťávy, zakysanou smetanu a na špičku nože horčice.
  • Necháme provařit a propasírujeme.

Nutrition

Kalorie: 2925kcalCarbohydrates: 218.07gProtein: 159.31gFat: 132.6gSaturated Fat: 57.21gPolyunsaturated Fat: 4.67gMonounsaturated Fat: 33.18gTrans Fat: 3.35gCholesterol: 0.28mgFiber: 29.29gSugar: 32.23gCalcium: 109.25mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top