Daňčí svíčková s kaštanovým pyré a sosem Grand Veneur

Daňčí guláš s houbami a bramborové křapáče

Poctivý zvěřinový guláš spolu s bramborovými křapáčemi musíte vyzkoušet. Jedná se o pokrm, který Vás zasytí a přitom si náramně pochutnáte.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Daňčí
Porcí 4

Suroviny
  

Daňčí guláš s houbami

  • 500 g daňčí plece
  • 100 g sádla
  • 2 střední cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké sypké papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 dl masového vývaru
  • 50 g hub
  • sůl, pepř a kmín
  • Havlíčkova klobása se švestkou z Třebíče

Bramborové křapáče

  • 4 větší brambory
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • Podestýlková vejce ZEPHYR z farmy Poustka

Postup

Daňčí guláš s houbami

  • Do cibulového základu přidáme kmín, utřený česnek, sůl, pepř, papriku a protlak.
  • Vložíme na kostky nakrájené daňčí maso, přidáme masový vývar a dusíme do měkka.
  • Guláš můžeme lehce zahusit jíškou.
  • Nakonec přidáme majoránku a na sádle orestované na plátky nakrájené houby.
  • Pro zpestření chuti vložíme opečený špalíček klobásy, který vložíme na hotový guláš.

Bramborové křapáče

  • Do nastrouhaných syrových brambor přidáme trochu utřeného česneku, sůl, majoránku, vejce a hrubou mouku.
  • Na rozpáleném oleji smažíme do zlatova křapáče.

Poznámky

Vychutnejte si poctivý domácí daňčí guláš s výbornými do zlatova smaženými křapáčemi. 
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top