Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Kančí ragú na houbách
Jednoduché ragú z divočáka a hřibů podle Jaroslava a Pavla Sapíkových
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Kančí
Porcí
4
Suroviny
1×
2×
3×
800
g
kančího masa
200
g
špeku
2
ks
cibule
100
g
sušených hub
100
g
čerstvých hub
1
dl
bílého vína
dobré kvality
1
dl
smetany
ke šlehání (alespoň 31%)
2
lžíce
sádla
6
kuliček
jalovce
zvěřinový vývar
divoké koření
bobkový list, celý pepř, nové koření
pepř
sůl
Postup
Na sádlo dáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu a s přidaným jalovcem a bobkovým listem orestujeme do zlatova.
Maso nakrájíme na menší kousky, posolíme, opepříme, vložíme do cibulovo-slaninového základu a orestujeme.
Přilijeme víno a necháme vyrestovat.
Podlijeme zvěřinovým vývarem, vložíme sušené houby a přidáme divoké koření v látkovém sáčku.
Dusíme, až je maso měkké.
Čerstvé houby nakrájíme na kousky a na sádle orestujeme tak, aby byly pevné na skus. Takto upravené houby posypeme na kančí ragú.
Sáček s kořením vyndáme a zjemníme ragú smetanou.
Video
Poznámky
Podáváme s karlovarským knedlíkem.
Recept připravili Jaroslav a Pavel Sapíkovi.