Houbová polévka s bažantími knedlíčky

Houbová polévka s bažantími knedlíčky

Máte rádi houby i zvěřinu? Tak to je tento recept přímo pro Vás. Připravte si polévku v čerstvých hub s bažantími knedlíčky.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Polévka
Zvěřina Bažant
Porcí 4
Kalorie 935 kcal

Suroviny
  

Polévka

  • 2 ks šalotky
  • 300 g hub (čerstvých)
  • hladká mouka
  • 3 dl zeleninového vývaru
  • 2 dl smetany
  • olej
  • česnek
  • sůl, bílý pepř

Bažantí knedlíčky

  • 50 g bažantích prsíček
  • 5 cl smetany
  • 2 lžíce sušeného mléka
  • pražené lískové oříšky
  • sůl, bílý pepř

Postup

  • Na oleji orestujeme nakrájenou šalotkudozlatova.
  • Přidáme česnek, a houby a restujeme, až se voda zhub odpaří.
  • Poté vše lehce zaprášíme hladkou moukou.
  • Zalijeme vývarem a provaříme.
  • Polévku vymixujeme a přilijeme smetanu.
  • Dochutíme solí a pepřem.

Bažantí knedlíčky

  • Prsíčka umeleme najemno, přidáme sušené mléko, smetanu, sůl, pepř a vyšleháme.
  • Tvoříme malé knedlíčky, které uvařímenejlépe v zeleninovém vývaru – pro lepší chuť.

Poznámky

Jako vložku do polévky dáme bažantí knedlíčky obalené v pražených lískových oříškách

Nutrition

Kalorie: 935kcalCarbohydrates: 178.91gProtein: 33.75gFat: 62.11gSaturated Fat: 21.5gPolyunsaturated Fat: 1.23gMonounsaturated Fat: 6.96gTrans Fat: 0.6gCholesterol: 0.12mgSodium: 8.36mgFiber: 8.36gSugar: 19.96gCalcium: 267.77mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top