Zajíc na smetaně s žemlovými knedlíky a divokými brusinkami

Zajíc na smetaně s žemlovými knedlíky a divokými brusinkami

No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Zaječí
Porcí 4
Kalorie 2698 kcal

Suroviny
  

Zajíc

  • 4 zaječí stehna
  • 150 g slaniny na prošpikování
  • olej
  • sůl. mletý pepř

Omáčka

  • 1 lžíce krupicového cukru
  • ½ lžíce plnotučné hořčice
  • 2 mrkve
  • 1 petžel
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • 2 dl bílého vína
  • 3 dl vývaru
  • 3 dl smetany ke šlehání
  • 100 g slaniny na kostičky
  • 2 citrony
  • brusinky
  • ocet
  • pepř, sůl, tymián
  • divoké koření celý pepř, nové koření, bobkový list

Postup

  • Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme zprudka na oleji ze všech stran.
  • Na výpeku orestujeme nakrájenou zeleninu.
  • Přidáme cibuli, cukr, hořčici a dál restujeme.
  • Po chvilce přilijeme ocet a víno, přidáme tymián, divoké koření a tři kolečka citronu.
  • Vlijeme vývar a vložíme opečená prošpikovaná stehna zajíce.
  • Dusíme, až je maso měkké a jde od kosti.
  • Maso ze základu vyndáme, přilijeme smetanu, šťávu z jednoho citronu a dochutíme.

Omáčka

  • Omáčku se zeleninou propasírujeme.
  • Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět a s nastrouhanou kůrou z půlky citronu přidáme do hotové omáčky.

Poznámky

Podáváme s žemlovými knedlíky a divokými brusinkami. 

Nutrition

Kalorie: 2698kcalCarbohydrates: 76.9gProtein: 132.21gFat: 194.25gSaturated Fat: 59.86gPolyunsaturated Fat: 6.33gMonounsaturated Fat: 2.99gCholesterol: 0.11mgFiber: 17.08gSugar: 48.11gCalcium: 214.23mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top