Jednoduché srnčí plecko se zelím

Strašili vás někdy tím, že připravit zvěřinu je náročné? Nemusí být, nemáte se čeho bát. Zkuste třeba srnčí plecko se zelím podle Karla Koláře.

Jednoduché srnčí plecko se zelím

Srnčí plecko, žádné starosti s vykosťováním, jednoduchá příprava.
4.254 hlasy
Sdílet recept na Facebooku
Čas přípravy 2 hodiny
Chod Hlavní chod
Zvěřina Srnčí
Porcí 6

Suroviny
  

  • 2 ks srnčího plecka
  • 1 dl oleje
  • kostky másla
  • 1 kg kysaného zelí
  • 3 stroužky česneku nebo odpovídající množství medvědího česneku
  • sůl

Postup

  • Srnčí plecko (nebo dvě) nevykosťujeme!
  • Vložíme do pekáče, pokapeme olejem a poklademe plátky másla. Velice obezřetně osolíme. Vyklopíme na to cca 1 kg kysaného zelí.
  • Dusíme, až půjde masíčko od kosti. Dle chuti přidáme něco málo medvědího nebo obyčejného česneku. Pak už jen opatrně prohřejeme. S česnekem opatrně, abychom to nepřehnali a nepřerazili náramnou chuť masíčka.

Poznámky

Jako přílohu doporučuji brambory.
Recept zaslal Karel Kolář.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top