Zvěřinový salát

Saláty znali už staří Řekové a Římané v prvním století. V restauracích se začaly objevovat až začátkem 20. století v USA.

Zvěřinový salát

Máte chuť na salát? Připravte si doma zvěřinový salát podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Porcí 4
Kalorie 936 kcal

Suroviny
  

  • 500 g zvěřiny maso z ořezu
  • kořenová zelenina
  • 2 kusy cibule
  • 4 kusy sterillovaných okurek
  • 2 kusy sterilovaných kapií
  • 50 g sterilovaných žampiónů krájené na plátky
  • 1 lžíce kečupu
  • olej
  • 1 lžíce hořčice
  • nové koření, celý pepř, bobkový list
  • sůl, mletý pepř, špetka chilli

Postup

  • Zvěřinu uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a kořením do měkka.
  • Po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky.
  • Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, okurky na nudličky, kapie a žampiony.
  • Přidáme kečup, hořčici, olej a promícháme.
  • Dochutíme solí, pepřem a chilli.

Poznámky

Necháme odležet v lednici do druhého dne. 
Podáváme s pečivem. 

Nutrition

Kalorie: 936kcalCarbohydrates: 67.57gProtein: 73.95gFat: 17.71gSaturated Fat: 5.44gPolyunsaturated Fat: 0.6gMonounsaturated Fat: 3.25gTrans Fat: 0.3gCholesterol: 0.42mgSodium: 7.35mgFiber: 19.37gSugar: 45.61gCalcium: 76.15mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top