Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Zajíc na smetaně s žemlovými knedlíky a divokými brusinkami
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Zaječí
Porcí
4
Kalorie
2698
kcal
Suroviny
1×
2×
3×
Zajíc
4
zaječí
stehna
150
g
slaniny
na prošpikování
olej
sůl. mletý pepř
Omáčka
1
lžíce
krupicového cukru
½
lžíce
plnotučné hořčice
2
mrkve
1
petžel
kousek celeru
1
cibule
2
dl
bílého vína
3
dl
vývaru
3
dl
smetany ke šlehání
100
g
slaniny
na kostičky
2
citrony
brusinky
ocet
pepř, sůl, tymián
divoké koření
celý pepř, nové koření, bobkový list
Postup
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme zprudka na oleji ze všech stran.
Na výpeku orestujeme nakrájenou zeleninu.
Přidáme cibuli, cukr, hořčici a dál restujeme.
Po chvilce přilijeme ocet a víno, přidáme tymián, divoké koření a tři kolečka citronu.
Vlijeme vývar a vložíme opečená prošpikovaná stehna zajíce.
Dusíme, až je maso měkké a jde od kosti.
Maso ze základu vyndáme, přilijeme smetanu, šťávu z jednoho citronu a dochutíme.
Omáčka
Omáčku se zeleninou propasírujeme.
Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět a s nastrouhanou kůrou z půlky citronu přidáme do hotové omáčky.
Poznámky
Podáváme s žemlovými knedlíky a divokými brusinkami.
Nutrition
Kalorie:
2698
kcal
Carbohydrates:
76.9
g
Protein:
132.21
g
Fat:
194.25
g
Saturated Fat:
59.86
g
Polyunsaturated Fat:
6.33
g
Monounsaturated Fat:
2.99
g
Cholesterol:
0.11
mg
Fiber:
17.08
g
Sugar:
48.11
g
Calcium:
214.23
mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.