Zaječí stehno na houbových raviolách se smrži a zeleným chřestem

Zaječí stehno na houbových raviolách se smrži a zeleným chřestem

No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Zaječí
Porcí 4
Kalorie 2622 kcal

Suroviny
  

Zaječí stehno

  • 2 zaječí stehýnka
  • 1 l zvěřinového vývaru
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 50 g šalotky
  • 50 g špeku
  • 8 ks smržů
  • 1 svazek zeleného hřestu
  • 100 g dýně
  • mrkev

Houbové ravioly

  • 100 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 200 g hub
  • 100 g ricotty
  • 100 g másla
  • olivový olej
  • sůl, tymián

Postup

Zaječí stehna

  • Zaječí stehna vyksotíme a rozdělíme na kousky, které prošpikujeme, okořeníme a opečeme.
  • Na výpeku po stehnech orestujeme zeleninu se šalotkou.
  • Zalijeme vývarem, vložíme opečené kousky a necháme dusit doměkka.
  • Potom si připravíme chřest, dýni a mrkev dozdobení raviol.

Houbové ravioly

  • Hladkou mouku se žloutky a kapkou olivové oleje propracujeme v hladké těsto a necháme hodinu odpočinout.
  • Houby orestujeme na olivovém oleji s tymiánem.
  • Poté je osolíme, rozmixujeme a promícháme s ricottou.
  • Takto připravenou směsí plníme těsto do tvaru raviol.
  • Uvařené ravioly vložíme do vyšlehaného vývaru ze zajíců a másla.

Nutrition

Kalorie: 2622kcalCarbohydrates: 120.06gProtein: 143.92gFat: 173.04gSaturated Fat: 55.1gPolyunsaturated Fat: 5.88gMonounsaturated Fat: 23.8gTrans Fat: 1.67gCholesterol: 0.86mgFiber: 17.85gSugar: 15.41gCalcium: 173.75mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top