Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Zaječí stehno na houbových raviolách se smrži a zeleným chřestem
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Zaječí
Porcí
4
Kalorie
2622
kcal
Suroviny
1×
2×
3×
Zaječí stehno
2
zaječí stehýnka
1
l
zvěřinového vývaru
100
g
kořenové zeleniny
50
g
šalotky
50
g
špeku
8
ks
smržů
1
svazek
zeleného hřestu
100
g
dýně
mrkev
Houbové ravioly
100
g
hladké mouky
3
žloutky
200
g
hub
100
g
ricotty
100
g
másla
olivový olej
sůl, tymián
Postup
Zaječí stehna
Zaječí stehna vyksotíme a rozdělíme na kousky, které prošpikujeme, okořeníme a opečeme.
Na výpeku po stehnech orestujeme zeleninu se šalotkou.
Zalijeme vývarem, vložíme opečené kousky a necháme dusit doměkka.
Potom si připravíme chřest, dýni a mrkev dozdobení raviol.
Houbové ravioly
Hladkou mouku se žloutky a kapkou olivové oleje propracujeme v hladké těsto a necháme hodinu odpočinout.
Houby orestujeme na olivovém oleji s tymiánem.
Poté je osolíme, rozmixujeme a promícháme s ricottou.
Takto připravenou směsí plníme těsto do tvaru raviol.
Uvařené ravioly vložíme do vyšlehaného vývaru ze zajíců a másla.
Nutrition
Kalorie:
2622
kcal
Carbohydrates:
120.06
g
Protein:
143.92
g
Fat:
173.04
g
Saturated Fat:
55.1
g
Polyunsaturated Fat:
5.88
g
Monounsaturated Fat:
23.8
g
Trans Fat:
1.67
g
Cholesterol:
0.86
mg
Fiber:
17.85
g
Sugar:
15.41
g
Calcium:
173.75
mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.