Srnčí guláš

Srnčí guláš z jedné mísy

Recept na tento jednoduchý, ale geniálně dobrý si šéfkuchař Jaroslav Sapík přivezl přímo z Maďarska. Všechny suroviny se smíchají v míse a guláš se peče v troubě.

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Recept na snadný, ale dokonalý srnčí guláš, který si šéfkuchař Jaroslav Sapík osobně dovezl přímo z Maďarska
00 hlasů
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Srnčí
Porcí 4

Suroviny
  

  • 800 g srnčího masa
  • 200 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce sádla
  • 6 stroužků česneku
  • 4 dl červeného vína kvalitního
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 krajíce chleba na zahuštění
  • sůl
  • mletý pepř
  • zvěřinový vývar

Postup

  • Maso nakrájíme na kostky a se všemi surovinami smícháme v míse.
  • Vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péci do trouby při teplotě 180 °C.
  • Občas podlijeme zvěřinovým vývarem a vínem, až je maso měkké.
  • Poté zahustíme chlebem (bez kůrky) a necháme ještě chvilku provařit.
  • Při podávání můžeme guláš ozdobit např. opečenou houbou.

Video

Poznámky

Podáváme s pečivem, nebo knedlíkem.
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top