Medailonky z jelena siky s portskou omáčkou, bramborovými nočky a mladou zeleninou

Medailonky z jelena siky s portskou omáčkou, bramborovými nočky a mladou zeleninou

No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Sičí
Porcí 4
Kalorie 1116 kcal

Suroviny
  

Medailonky

  • 800 g hřbetu jelena siky
  • olej
  • sůl, pepř, jalovec, tymián

Portská omáčka

  • 1 šalotka
  • 2 dl portského vína
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce masového fondu
  • sůl, pepř, tymián

Postup

Medailonky

  • Maso nakrájíme na medailonky.
  • Rukou poklepeme, opepříme, osolíme a na pár hodin naložíme do oleje spolu s pár kuličkami jalovce a snítkami tymiánu.
  • Necháme odležet při pokojové teplotě.
  • Medailonky zprudka opečeme z obou stran a odložíme na teplo, aby maso uvnitř došlo.
  • Mělo by zůstat růžové, ale ne krvavé. To se u zvěřiny nedoporučuje.
  • Podáváme s bramborovými nočky, mladou zeleninkou a portskou omáčkou.

Portská omáčka

  • Šalotku nakrájíme najemno. Povaříme ji v portském víně, do kterého přidáme tymián, nakrájenou dužninu z citronu a pomeranče a nastrouhanou kůru.
  • Přidáme masový fond, sůl, pepř a necháme omáčku zredukovat.
  • Nakonec přecedíme.

Nutrition

Kalorie: 1116kcalCarbohydrates: 29.71gProtein: 164.05gFat: 35.06gSaturated Fat: 1.29gPolyunsaturated Fat: 6.02gMonounsaturated Fat: 3.05gCholesterol: 0.68mgFiber: 8.14gSugar: 16.73gCalcium: 106.02mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top