Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Medailonky z jelena siky s portskou omáčkou, bramborovými nočky a mladou zeleninou
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Sičí
Porcí
4
Kalorie
1116
kcal
Suroviny
1×
2×
3×
Medailonky
800
g
hřbetu jelena siky
olej
sůl, pepř, jalovec, tymián
Portská omáčka
1
šalotka
2
dl
portského vína
1
citron
1
pomeranč
2
lžíce
masového fondu
sůl, pepř, tymián
Postup
Medailonky
Maso nakrájíme na medailonky.
Rukou poklepeme, opepříme, osolíme a na pár hodin naložíme do oleje spolu s pár kuličkami jalovce a snítkami tymiánu.
Necháme odležet při pokojové teplotě.
Medailonky zprudka opečeme z obou stran a odložíme na teplo, aby maso uvnitř došlo.
Mělo by zůstat růžové, ale ne krvavé. To se u zvěřiny nedoporučuje.
Podáváme s bramborovými nočky, mladou zeleninkou a portskou omáčkou.
Portská omáčka
Šalotku nakrájíme najemno. Povaříme ji v portském víně, do kterého přidáme tymián, nakrájenou dužninu z citronu a pomeranče a nastrouhanou kůru.
Přidáme masový fond, sůl, pepř a necháme omáčku zredukovat.
Nakonec přecedíme.
Nutrition
Kalorie:
1116
kcal
Carbohydrates:
29.71
g
Protein:
164.05
g
Fat:
35.06
g
Saturated Fat:
1.29
g
Polyunsaturated Fat:
6.02
g
Monounsaturated Fat:
3.05
g
Cholesterol:
0.68
mg
Fiber:
8.14
g
Sugar:
16.73
g
Calcium:
106.02
mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.