Kančí perkelt

Víte, co je to kančí perkelt?

Kančí perkelt

Perkelt je pokrm z masa, který pochází z Maďarska.
4.52 hlasy
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Kančí
Porcí 4
Kalorie 1580 kcal

Suroviny
  

  • 600 g kančí plece
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 ks papriky
  • 2 ks rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • olej, sůl

Postup

  • Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.
  • Cibuli a slaninu také nakrájíme na malé kostičky.
  • Na rozpálený tuk nasypeme slaninu a cibuli.
  • Po chvilce, až cibule zesklovatí a slanina se částečně rozškvaří, přidáme maso.
  • Opět chvilku restujeme.
  • Poté přidáme mletou papriku, protlak, zalijeme trochou vody, nebo masovým vývarem a dusíme, až je maso skoro měkké.
  • Rajčata nakrájíme na kousky, papriky na nudličky, utřeme česnek a vše přidáme k masu.
  • Můžeme přidat trochu pálivé papriky.
  • Chvilku povaříme.
  • Šťávu necháme přírodní, nebo můžeme zahustit jíškou.

Poznámky

Podáváme například s noky. 

Nutrition

Kalorie: 1580kcalCarbohydrates: 33.34gProtein: 158.38gFat: 89.31gSaturated Fat: 15.92gPolyunsaturated Fat: 3.27gMonounsaturated Fat: 1.53gSodium: 1.94mgFiber: 10.74gSugar: 21.07gCalcium: 28.7mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top