Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Kančí perkelt
Perkelt je pokrm z masa, který pochází z Maďarska.
4.5
z
2
hlasy
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Kančí
Porcí
4
Kalorie
1580
kcal
Suroviny
1×
2×
3×
600
g
kančí plece
100
g
slaniny
1
ks
cibule
2
ks
papriky
2
ks
rajčata
3
stroužky
česneku
1
lžíce
protlaku
1
lžička
mleté sladké papriky
olej, sůl
Postup
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.
Cibuli a slaninu také nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpálený tuk nasypeme slaninu a cibuli.
Po chvilce, až cibule zesklovatí a slanina se částečně rozškvaří, přidáme maso.
Opět chvilku restujeme.
Poté přidáme mletou papriku, protlak, zalijeme trochou vody, nebo masovým vývarem a dusíme, až je maso skoro měkké.
Rajčata nakrájíme na kousky, papriky na nudličky, utřeme česnek a vše přidáme k masu.
Můžeme přidat trochu pálivé papriky.
Chvilku povaříme.
Šťávu necháme přírodní, nebo můžeme zahustit jíškou.
Poznámky
Podáváme například s noky.
Nutrition
Kalorie:
1580
kcal
Carbohydrates:
33.34
g
Protein:
158.38
g
Fat:
89.31
g
Saturated Fat:
15.92
g
Polyunsaturated Fat:
3.27
g
Monounsaturated Fat:
1.53
g
Sodium:
1.94
mg
Fiber:
10.74
g
Sugar:
21.07
g
Calcium:
28.7
mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.