Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Houbová polévka s bažantími knedlíčky
Máte rádi houby i zvěřinu? Tak to je tento recept přímo pro Vás. Připravte si polévku v čerstvých hub s bažantími knedlíčky.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Polévka
Zvěřina
Bažant
Porcí
4
Kalorie
935
kcal
Suroviny
1×
2×
3×
Polévka
2
ks
šalotky
300
g
hub
(čerstvých)
hladká mouka
3
dl
zeleninového vývaru
2
dl
smetany
olej
česnek
sůl, bílý pepř
Bažantí knedlíčky
50
g
bažantích prsíček
5
cl
smetany
2
lžíce
sušeného mléka
pražené lískové oříšky
sůl, bílý pepř
Postup
Na oleji orestujeme nakrájenou šalotkudozlatova.
Přidáme česnek, a houby a restujeme, až se voda zhub odpaří.
Poté vše lehce zaprášíme hladkou moukou.
Zalijeme vývarem a provaříme.
Polévku vymixujeme a přilijeme smetanu.
Dochutíme solí a pepřem.
Bažantí knedlíčky
Prsíčka umeleme najemno, přidáme sušené mléko, smetanu, sůl, pepř a vyšleháme.
Tvoříme malé knedlíčky, které uvařímenejlépe v zeleninovém vývaru - pro lepší chuť.
Poznámky
Jako vložku do polévky dáme bažantí knedlíčky obalené v pražených lískových oříškách
Nutrition
Kalorie:
935
kcal
Carbohydrates:
178.91
g
Protein:
33.75
g
Fat:
62.11
g
Saturated Fat:
21.5
g
Polyunsaturated Fat:
1.23
g
Monounsaturated Fat:
6.96
g
Trans Fat:
0.6
g
Cholesterol:
0.12
mg
Sodium:
8.36
mg
Fiber:
8.36
g
Sugar:
19.96
g
Calcium:
267.77
mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.