Grilovaná bažantí prsíčka s ostružinovou omáčkou a krupicovými noky

Grilujete rádi? Doporučujeme Vás vyzkoušet tyto famózní grilovaná bažantí prsíčka.

Grilovaná bažantí prsíčka s ostružinovou omáčkou a krupicovými noky

Využijte letní sezónu naplno a připravte si na grilu grilovaná bažantí prsíčka. Doplnit je můžete o ostružinovou omáčku a krupicové noky.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Bažant
Porcí 4
Kalorie 3226 kcal

Suroviny
  

Grilovaná bažantí prsíčka

  • 8 ks bažantích prsíček
  • 50 g slaniny
  • sůl, pepř, šalvěj
  • olej

Ostružinová omáčka

  • 1 sklenka ostružinové marmelády
  • 1 dl červeného vína
  • 5 cl griotky
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • skořice, hřebíček
  • 50 g čerstvých nebo mražených ostružin

Krupicové noky

  • 200 g krupice
  • 200 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce másla
  • sůl

Postup

Grilovaná bažantí prsíčka

  • Prsa prošpikujeme, osolíme a dáme do misky s olejem a pár snítkami šalvěje, která maso hezky provoní.
  • Necháme hodinu odležet.
  • Mezitím si připravíme ostružinovou omáčku a krupicové noky.
  • Prsa ogrilujeme.

Ostružinová omáčka

  • Do hrnku dáme ostružinovou marmeládu. červené víno a griotku.
  • Přidáme skořici a hřebíček v plátěném sáčku. který celý po ovonění vyjmeme.
  • Vaříme, až se nám marmeláda rozpustí.
  • Poté přidáme čerstvé ostružiny.

Krupicové noky

  • Mléko přivedeme k varu.
  • Přidáme máslo a za stálého míchání vsypeme krupici.
  • Vaříme, až bude kaše hustá.
  • Necháme vychladnout.
  • Vmícháme vejce a dvěma lžícemi tvoříme noky, které vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 5 minut.

Video

Nutrition

Kalorie: 3226kcalCarbohydrates: 299.31gProtein: 245.26gFat: 90.39gSaturated Fat: 23.718gPolyunsaturated Fat: 3.768gMonounsaturated Fat: 17.37gTrans Fat: 1.15gCholesterol: 0.52mgSodium: 0.94mgFiber: 7.59gSugar: 13.47gCalcium: 391.05mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top