Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Grilovaná bažantí prsíčka s ostružinovou omáčkou a krupicovými noky
Využijte letní sezónu naplno a připravte si na grilu grilovaná bažantí prsíčka. Doplnit je můžete o ostružinovou omáčku a krupicové noky.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Bažant
Porcí
4
Kalorie
3226
kcal
Suroviny
1×
2×
3×
Grilovaná bažantí prsíčka
8
ks
bažantích prsíček
50
g
slaniny
sůl, pepř, šalvěj
olej
Ostružinová omáčka
1
sklenka
ostružinové marmelády
1
dl
červeného vína
5
cl
griotky
1
lžička
citrónové šťávy
skořice, hřebíček
50
g
čerstvých nebo mražených ostružin
Krupicové noky
200
g
krupice
200
ml
mléka
2
ks
vejce
1
lžíce
másla
sůl
Postup
Grilovaná bažantí prsíčka
Prsa prošpikujeme, osolíme a dáme do misky s olejem a pár snítkami šalvěje, která maso hezky provoní.
Necháme hodinu odležet.
Mezitím si připravíme ostružinovou omáčku a krupicové noky.
Prsa ogrilujeme.
Ostružinová omáčka
Do hrnku dáme ostružinovou marmeládu. červené víno a griotku.
Přidáme skořici a hřebíček v plátěném sáčku. který celý po ovonění vyjmeme.
Vaříme, až se nám marmeláda rozpustí.
Poté přidáme čerstvé ostružiny.
Krupicové noky
Mléko přivedeme k varu.
Přidáme máslo a za stálého míchání vsypeme krupici.
Vaříme, až bude kaše hustá.
Necháme vychladnout.
Vmícháme vejce a dvěma lžícemi tvoříme noky, které vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 5 minut.
Video
Nutrition
Kalorie:
3226
kcal
Carbohydrates:
299.31
g
Protein:
245.26
g
Fat:
90.39
g
Saturated Fat:
23.718
g
Polyunsaturated Fat:
3.768
g
Monounsaturated Fat:
17.37
g
Trans Fat:
1.15
g
Cholesterol:
0.52
mg
Sodium:
0.94
mg
Fiber:
7.59
g
Sugar:
13.47
g
Calcium:
391.05
mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.