Daňčí stroganov s bylinkovými knedlíčky

Daňčí stroganov stojí určitě za vyzkoušení. Můžete si ho připravit v pohodlí domova například s bylinkovými knedlíčky.

Daňčí stroganov s bylinkovými knedlíčky

Pověst říká, že (hovězí) stroganov pojmenoval po svém zaměstnvateli hraběti Pavlu Alexandroviči Stroganovi jeho francouzský kuchař na počest vítězství v kuchařské soutěži v roce 1891. Nejspíš to ale není pravda. Pokrm má základ ve starších ruských jídlech.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Daňčí
Porcí 4
Kalorie 1471 kcal

Suroviny
  

  • 600 g vykoštěného daňčího hřbetu
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dl smetany
  • 2 dl masového vývaru
  • olej
  • pepř, sůl, kapary

Postup

  • Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na nudličky.
  • Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku.
  • Vložíme osolené a opepřené maso, zaprášíme moukou a zprudka opečeme.
  • Opečené maso zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak a zalijeme smetanou.
  • Při podávání přidáme do omáčky kapary.
  • Pro výraznější chuť můžeme přidat dvě na nudličky krájené sterilované okurky.

Poznámky

Podáváme s bylinkovými knedlíčky. 

Nutrition

Kalorie: 1471kcalCarbohydrates: 58.02gProtein: 135.08gFat: 75.26gSaturated Fat: 45.55gPolyunsaturated Fat: 6.09gMonounsaturated Fat: 3.01gCholesterol: 0.08mgSodium: 115mgFiber: 3.31gSugar: 32.5gCalcium: 35.34mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top