Zvěřinový ořez, bažantí prsa a játra najemno nameleme.
Přidáme na kostičky nakrájený a spařený špek, na kostičky nakrájené sušené švestky, pistácie, nakrájené černé ořechy, smetanu a dochutíme kořením.
Přidáme trochu Armagnacu a zaprášíme sušeným mlékem.
To vše pořádně promícháme, dáme do formy vyložené anglickou slaninou a proložíme daňčím hřbetem.
Takto připravenou terinu zabalíme do alobalu a pečeme na 85 °C 90 minut.
Dýňovo-pomerančový konfit
Dýni nakrájíme na kostičky.
Z pomeranče orežeme kůru a nakrájíme na proužky.
Dužninu bez pecek nakrájíme na kostičky a vše smícháme s cukrem.
Lehce osolíme a opepříme.
Dáme do pekáčku a pečeme při 180 °C cca 30 minut.
Video
Poznámky
Paštika nebo terina? Terina je pokrm z mletého či krájeného masa, zeleniny, vařených vajec a případně dalších surovin, bylinek a koření vrstvených do keramické či kovové nádoby tvaru bochníku, podle níž získal své jméno (terrine). Oproti paštice má hrubou strukturu. Podává se obvykle nakrájená na plátky.Paštika je jemně pomletou směsí masa, vnitřností, bylinek a koření. Někdy se přidává mléko, vejce či chleba. Podává se obvykle k namazání na pečivo.