Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Bažantí prsa ve slanině s bramborovými válečky a lanýžovým sosem
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Bažantí
Porcí
4
Kalorie
2961
kcal
Suroviny
1×
2×
3×
Bažantí prsa
600
g
bažantích prsíček
200
g
slaniny na plátky
500
g
brambor
4
ks
baby řepy
1
svazek
chřestu
mrkev
cukrové lusky
Lynýžový sos
1
l
silného zvěřinového vývaru
100
g
šalotky
1
dcl
bílého vína
1
dcl
portského vína
1
dcl
koňaku
50
g
másla
lanýžový olej
Postup
Bažantí prsa
Bažantí prsa okořeníme a zabalíme do slaniny, zavážeme provázkem a zprudka orestujeme.
Vložíme na mřížku do trouby při 85 °C na 45 minut.
Po vyndání z trouby prokrojíme na asi 3 cm vysoké válečky.
Z brambor vykrájíme válečky a pomalu je necháme vařit ve zvěřinovém vývaru s máslem.
Zeleninu spaříme v osolené vodě a orestujeme na másle.
Lanýžový sos
Šalotku nakrájíme na malinké kostičky a necháme svařit s bílým vínem.
Zalijeme vývarem a necháme redukovat na třetinu.
Potom dochutíme portským vínem, koňakem a lanýžovým olejem.
Na závěr vmícháme máslo.
Nutrition
Kalorie:
2961
kcal
Carbohydrates:
189.62
g
Protein:
195.21
g
Fat:
137.87
g
Saturated Fat:
33.12
g
Polyunsaturated Fat:
0.32
g
Monounsaturated Fat:
0.61
g
Cholesterol:
0.23
mg
Fiber:
17.04
g
Sugar:
63.84
g
Calcium:
134.85
mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.