Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Myslivecká paštika s lesními plody
Ochutnali jste už někdy domácí paštiku? Vyzkoušejte si naši mysliveckou paštiku s lesními plody podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Porcí
4
Kalorie
3363
kcal
Suroviny
1×
2×
3×
350
g
zvěřiny
maso z ořezu
150
g
vepřového masa
bok
100
ml
smetany
2
ks
vejce
1
lžíce
sušeného mléka
1
lžíce
másla
1
ks
cibule
najemno nakrájená
250
g
vyššího špeku
sůl, paštikové koření
ve hmoždíři drcené nové koření, bobkový list, hřebíček, celý pepř a hrubá sůl
maliny, ostružiny, jeřabiny
Postup
Zvěřinu a vepřové maso najemno pomeleme a důkladně promícháme.
Přidáme smetanu, vejce. sušené mléko a lehce osolíme a opepříme.
Na másle osmažíme cibulku dozlatova.
Formu vyložíme tence krájenými plátky špeku a vlijeme paštikovou směs.
Formu uzavřeme, zatížíme a dáme ve vodní lázni do trouby vyhřáté na 120 °C na 30 minut.
Poté troubu stáhneme na 85 °C a necháme v troubě péct ještě 30 minut.
Po vyndání z trouby necháme paštiku vychladnout, a nakonec ji uschováme do lednice.
Podáváme až druhý den, když nám paštika pěkně zatuhne a bude se dobře krájet.
Nutrition
Kalorie:
3363
kcal
Carbohydrates:
19.02
g
Protein:
107.76
g
Fat:
303.9
g
Saturated Fat:
108.49
g
Polyunsaturated Fat:
2.38
g
Monounsaturated Fat:
7.39
g
Trans Fat:
0.42
g
Cholesterol:
0.95
mg
Sodium:
0.54
mg
Fiber:
1.8
g
Sugar:
9.91
g
Calcium:
232.81
mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.