Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Bažantí vývar se sherry a masovými knedlíčky
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Bažant
Porcí
4
Suroviny
1×
2×
3×
1
ks
bažanta
jedno pso vyřízneme a dáme stranou
kořenová zelenina
(mrkev, petržel, celer)
půl cibule, nať libečku
2
stroužky
česneku
bobkový list, nové koření, celý pepř
sůl
5
cl
suchého scherry
Masové knedlíčky
1
ks
bažantího prsa
1
ks
vejce
sůl, bílý pepř
strouhanka
trochu
muškátového oříšku
nasekaná petrželka
Postup
Očištěného bažanta vložíme do studené vody.
Přidáme kořenovou zeleninu a koření, osolíme a přivedeme k varu.
Poté teplotu ztlumíme a vývar pozvolna vaříme, až je maso měkké.
Vývar přecedíme, nejlépe přes jemný hadřík vložený do cedníku, bude tak krásně čirý.
Zeleninu nakrájíme na menší kousky.
Z odloženého prsa si uděláme bažantí knedlíčky.
Prso najemno semeleme.
Přidáme jedno vejce, sůl, bílý pepř. strouhanku, trochu muškátového oříšku a nasekanou petrželku.
Dvě minuty povaříme.
Před podáváním přidáme do polévky 5 cl suchého scherry.
Video
Poznámky
Správně se bažant škube, jen tak Vám zůstane kůžička, která je pro chuť důležitá. Dá se ale i stáhnout. Jak na to, se můžete podívat v našem videu.
Recept připravil Jaroslav Sapík.